در حال حاضر با توجه به رشد روز به روز عملیات های تروریستی در تمام جهان ، استفاده از دیگ حمل بمب برای حفظ و برقراری امنیت و بالا بردن سطح ایمنی در منطقه هایی مانند:
1.مناطق پر تردد شهر مثل( ایستگاه های مترو، استادیوم های ورزشی، راهپیمایی ها، تجمعات میلیونی، نماز جمعه شهر های بزرگ مثل تهران و کرج و.. )
2.نهاد ها و ارگان های دولتی ( نهاد ریاست جمهوری ، مجلس )
3.مناطق نگهداری مهمات و اسلحه ها
4.صنایع مختلف ( صنایع نظامی، مهمات سازی ، پالایشگاه ها و.. )
از ضرورت های استفاده از دیگ حمل بمب ( محفظه خنثی سازی بمب) است. به همین دلیل دولت با توجه به افزایش تکنولوژی در تلاش برای تولید و استفاده از تجهیزاتی است که با کمک این تجهیزات ، خطرات مالی و جانی را کاهش بدهد.
به همین دلیل دیگ حمل بمب یا مخزن محصور کننده انفجار یکی از تجهیزاتی است که امروزه برای کاهش خطرات مالی و جانی تولید و مورد استفاده قرار می گیرد.
بیشتر بخوانید
راکت بازرسی بدنی
اجزای دیگ حمل بمب
از اجزای دیگ حمل بمب می توان به محفظه انفجار و یا دیگ انفجار اشاره کرد.
1. محفظه انفجار و یا دیگ انفجار
دیگ انفجار یکی از اصلی ترین اجزای دیگ حمل بمب است و خوده محفظه انفجار به سه قسمت تقسیم می شود.
1.بدنه دیگ
2.درب
3.نگه دارنده و مهارکننده درب بدنه
بدنه دیگ به طور کلی به شکل کروی می باشد و دارای مجموعه از کره ناقص ، نیم کره کامل و رینگ می باشد و با استفاده از جوشکاری به یکدیگر متصل و یکپارچه می شود. علاوه بر قسمت های ذکر شده ، در داخل دیگ حمل بمب ، بستری برای نگه داری مواد منفجره و بسته های مشکوک تعبیه می گردد.
بیشتر تولید کنندگان دیگ حمل بمب ، محفظه انفجار را به صورت استاندارد در اندازه های 63 و 40 اینچی و همینطور در اندازه های سفارشی تولید و ارائه می کنند. ضخامت دیواره بدنه دیگ حمل بمب با توجه به نوع متریال مورد استفاده و توان مورد نیاز مشخص می شود. در طراحی های مختلف شکل و اندازه رینگ محفظه خنثی سازی بمب می تواند متفاوت باشد.
قسمت دیگر این دیگ انفجار ، نگه دارنده و مهارکننده درب بدنه می باشد. در اصل بعد از قرار گیری مواد منفجره و بسته های مشکوک در محفظه انفجار درب آن بسته می شود، بعد از آن توسط نگه دارنده و مهارکننده درب بدنه ، به صورت ایزوله با بدنه یکپارچه می شود. این یکپارچگی باعث می شود تا در صورت به وجود آمدن انفجار داخل محفظه حمل بمب درب محفظه بسته بماند و محیط اطراف از آسیب های انفجار در امان بماند.
در طراحی های مختلف شکل و اندازه درب و نگه دارنده مختلف است.
2. فریم
فریم به تمامی قطعاتی گفته می شود که وظیفه نگه داشتن محفظه خنثی سازی بمب و تمام متعلقات مربوط به دیگ حمل بمب را دارا باشد. به صورت کلی می توان گفت که محفظه خنثی سازی بمب و تمام قطعات آن بر روی فریم نصب می شود فریم امکان باز و بسته شدن درب مخزن و همینطور امکان نصب کامل آن را بر روی خودرو فرام می کند.
3.سیستم اتوماسیون
سیستم اتوماسیون به تمام قطعات و تجهیزات الکترونیکی، هیدرولیکی و مکانیکی که به منظور تامین نیروی محرک مورد نیار برای به حرکت در آوردن قطعات متحرک و کنترل عملکرد مخزن مورد استفاده قرار میگیرد.به صورت کلی سیستم اتوماسیون به دو قسمت اصلی تقسیم می شود: هیدرولیکی و الکتریکی
انواع دیگ حمل بمب ( مهار کننده انفجار )
انواع مهار کننده انفجار به دو نوع تقسیم بندی می شوند:
1. دیگ حمل بمب بدون درب
این نوع از دیگ حمل بمب بدون درب است و دارای دو نیم کره جدا است که با چرخیدن کلمپ از همدیگر جدا می شود و می توان مواد منفجره را در دیگ حمل بمب قرار داد. این نوع محفظه خنثی کننده بمب بدون درب است و فریم ساده تری مورد استفاده قرار می گیرد.
2.دیگ حمل بمب درب دار
استفاده از دستگاه دیگ حمل بمب درب دار نیازمند اپراتور بوده و فرآیند باز و بسته شدن درب کاری بسیار زمان بر است. در زمان باز بودن درب، بخش قابل توجهی از فضای محفظه حمل بمب اشغال می شود. قابلیت ایزوله شدن ضعیف است.